IDEGRO

Masterfilm
I am a Dinosaur

3 juli 2017

Breukelen

Op 1 en 2 september zal mijn Masterfilm I am a Dinosaur vertoond worden op de afstudeerpresentatie van de Master Animatiefilm van het AKV St. Joost.

"De zoon van een alcoholistische vader droomt ervan dezelfde aandacht te mogen krijgen als andere kinderen van hun ouders krijgen, en wanneer zijn vader zijn favoriete dinoknuffel kapot scheurt knapt er iets in de jongen."

In deze 2D frame-by-frame-animatie probeer ik zonder vocalen en met subtiele karakteranimatie een scenario van onzichtbare eenzaamheid invoelbaar te maken.

Verdere informatie over specifieke tijden volgt!

Presentatie Stripboek Mamma?

13 november 2015

Groningen

Op 12 december zal ik het resultaat van het Hendrik de Vriesstipendium dat ik vorig jaar won presenteren.

Mijn stripboek 'Mamma? - Een jeugd met een verstandelijk beperkte ouder' zal dan gepresenteerd worden tijdens Wildvang in het CBK in Groningen.

Ik hoop jullie daar te zien!

Aanvang: 17:00

Klik hier voor meer informatie

One Hour Animation Challenge

19 maart 2015

Groningen

Een paar weken geleden begon ik met een persoonlijke uitdaging om mezelf ook naast het stripboek en naast andere animatieopdrachten bezig te houden met animeren.

Op One Hour Animation post ik dagelijks het resultaat van één uur ongepland animeren.

Ik begin zonder plan en animeer exact één uur, niet meer en niet minder. Het resultaat daarvan plaats ik op het blog.

Soms lelijk, soms mooi, soms saai, het doet er allemaal niet toe, het gaat om de uitdaging. Zie het als een bewegend schetsboek.

Hendrik de Vriesstipendium

15 december 2014

Groningen

Afgelopen zaterdag heb ik, samen met duo Vlaplif, het Hendrik de Vriesstipendium gewonnen met mijn projectplan voor een stripboek over het opgroeien met een verstandelijk beperkte ouder. Ik ben heel erg dankbaar dat ik de kans krijg dit plan uit te werken!

Het juryrapport: "De jury is bijzonder getroffen door het project 'Mama?' van Iris de Groot. In een verhalenbundel in stripvorm wil zij haar herinneringen aan haar jeugd met een verstandelijk beperkte moeder vertellen. Het is een zeer persoonlijk en ook eigentijds onderwerp waar nog weinig over geschreven is. Zeker geen onderwerp dat zich als vanzelfsprekend aandient om in de vorm van een stripverhaal te vertellen. Toch was het juist deze combinatie die de jury voor het plan innam. Daarnaast slaagt Iris er goed in de noodzaak van dit project voelbaar te maken - dit boek moet er gewoon komen. Haar oeuvre kenmerkt zich door klein en intiem, maar krachtig werk met een lichte ironie en door een grote stijlvariëteit. Dit sterkt de jury in haar vertrouwen dat Iris erin zal slagen de beoogde dosering van lichtheid en zwaarte in haar stripverhalenbundel te realiseren. Ook heeft de jury er vertrouwen in dat met de gekozen beeldende middelen deze verhalenbundel in stripvorm de individuele ervaring van de kunstenaar zal overstijgen en een universeel verhaal vertelt over gedeelde ervaringen en worstelingen van de menselijke geest. De jury kijkt uit naar het uiteindelijke resultaat."

Ik kijk zelf ook uit naar dit spannende proces! Heel erg bedankt!

Eindexamen

12 juli 2014

Groningen

Deze maand heb ik mijn eindexamen gehaald en heb ik mijn opleiding afgesloten met een animatiefilm gebaseerd op het verhaal van een Noord-Koreaanse vluchteling.

Deze ontstond vanuit een drang het publiek een nieuwe empathische kijk te geven op een 'ver-van-ons-bed'-onderwerp. Binnenkort is deze ook hier terug te kijken!

Op naar het laatste jaar

26-06-2013

Groningen

Het derde jaar zit er op. Werkbesprekingen gingen lekker, de cijfers rollen nu ook officiëel de cijferlijsten binnen. De laatste echte lessen zitten er ook op, omdat het volgende jaar bestemd is voor stage en afstudeerprojecten.

Jammer....

...maar ik sluip volgend jaar nog wel eens stiekem een modeltekenlesje binnen denk ik zo...

Expositie

14 april 2013

Groningen

Vandaag om vier uur opent de expositie van de opleiding illustratie van Academie Minerva. Vol trots presenteren wij ons werk.

Wees niet bang en kom vooral eens een kijkje nemen! Laat je verrassen door een mooie selectie gevariëerd werk van onze multigetalenteerde studenten.

Praediniussingel 59, Groningen

14 t/m 26 april 2013

Websiteupdate

21 februari 2013

Groningen

Eindelijk maar toch! Een update! De animaties staan er nu op. Check dus vooral even de sectie werk!

Het illustratiegedeelte zal zeker nog aangevuld worden, maar stiekem leef ik eigenlijk nog tussen chaos en dozen na de Erasmusperiode van vorig semester.

Binnenkort volgt ook dat gedeelte, maar het begin is er nu toch eindelijk!

Daar gaan we!

4 januari 2013

Groningen

Zoals Bas als in de titel van dit eerste testnieuwsbericht zei: Daar gaan we!

Hier is ie dan: Mijn website! Met dank aan mijn liefste Bas Leenknegt en al zijn moeite.

Binnenkort zal ik deze volledig updaten en al mijn werk er op plaatsen.

Mijn Erasmusperiode in Gent zit er al bijna weer op. Nu nog eerst de drukke examenperiodes en goed afscheid nemen van alle toffe mensen hier.

1